Aquest any, a Chela hem participat en aquest bonic projecte solidari. Hem recaptat 1.173€ que ja s'han enviat a Argentina i, gràcies a la nostra aportació i la de les nostres clientes, hem aconseguit que, tot i que en principi es va recaptar per a la construcció de 4 cases, la nostra aportació ha fet possible la construcció d'una cinquena casa.

Estem feliços de poder ajudar i donem les gràcies a totes les nostres clientes per la seva generositat, tan necessària al món d'avui. GRÀCIES en majúscules. Aquest ha estat el projecte:

LES CASITES DE LA MARE DE DÉU DEL ROCIO - Barri "L'Esperança", Buenos Aires.

CONSTRUCCIÓ DE SIS CASES D'EMERGÈNCIA

L'ajuda ens la sol·licita el sacerdot i veí del barri "L'Esperança", Paco Olveira Fuster, malagueny de naixement i argentí per adopció, país on viu des de 1987.

El Pare Paco és un dels artífexs de la Fundació Isla Maciel, una organització que mobilitza la solidaritat des del sacerdoci, en enclavaments estigmatitzats dels suburbis, amb poblacions que pateixen vulneració de drets i viuen en condicions de risc i discriminació. El seu objectiu principal és, mitjançant la solidaritat, la cooperació i el treball, assegurar l'accés equitatiu a drets, recursos i oportunitats de les persones, amb un èmfasi particular en les infàncies.

Cal 14.190€ i l'ajuda de tothom. Veure pressupost .

El projecte s'implementarà al barri "L'Esperança", de Mariano Acosta, Merlo, província de Buenos Aires. És el que anomenen "barri popular", que neix de preses de terres que posteriorment van ser regularitzades per l'Estat Nacional.

Amèrica Llatina no és un continent pobre, sinó absolutament desigual i l'Argentina no s'escapa d'aquesta realitat. Conviuen mansions sumptuoses al costat de barraques miserables, on mal viuen famílies que no poden accedir a crèdits i, si ho fan, és en condicions de veritable usura, cosa que les fa vulnerables, en situació de carrer o amuntegament.

El projecte pretén construir, si més no, SIS HABITATGES D'EMERGÈNCIA per a sis famílies, que tornaran en total o part del valor de l'habitatge sense interès (a l'Argentina actualment és d'un 100% anual) en petites quotes segons les seves possibilitats, generant-se un cercle virtuós, en transformar-se en un fons rotatiu que permetrà que altres famílies deixin de viure en barraques.

Aquests habitatges es construeixen en un cap de setmana amb els membres de la família beneficiada, lajuda de voluntaris i voluntàries i un equip de coordinadors dobra, els qui tenen lexperiència necessària.

Són habitatges prefabricats, de fusta més aïllament, de 24 metres quadrats que es construeixen sobre 15 pilons de material reciclat que aïllen del terra i per tant, la protegeixen de la humitat, inundacions i plagues. Estan dotades d'un kit elèctric, aigua corrent, sanejament, vàter, dutxa, lavabo, etc...

Tots els materials i productes provenen d'una fàbrica social, creada el 2013 i que porta més de set mil vivendes fabricades.

Aquests habitatges responen a una SITUACIÓ D'EMERGÈNCIA, sempre amb la mateixa mida i format.

CONEIX LES FAMÍLIES

FAMÍLIA DE CRISTIAN I MIRTA

La família la componen Cristian (48), Mirta (44), Tomàs (12), Badia (11), Triana (10), Radamel (9) i James (5). Van ser desallotjats violentament de la seva precària casa perdent-ho tot. Des de Març viuen a Barrio Esperanza. Sense aigua, sense cuina, en una barraca absolutament precària viuen amuntegats els set. Cristan, sense feina, surt a rebuscar-se-la cada dia. A la foto hi falten els nens que eren a l'escola.

FAMÍLIA D'IVAN ARIEL I LLUCIA

La família la componen Ariel (25), Lucía (22), Elian (3) i Natanael (1) Fa dos anys van arribar a Barrio Esperanza. Vivien a casa del germà, després van anar a llogar una cosa que no podien sostenir i se'ls va donar l'oportunitat de comprar a un petit cost el terreny on ara viuen. Tenen un pou sèptic molt precari i tenen perforació daigua. Iván és cartroner, és a dir, surt amb un carretó a recol·lectar ampolles, llaunes...

FAMÍLIA DE DAVID I EVELYN

La família la componen David (31), Evelyn (31), Lluna (12), Julieta (6), Caterina (4) i David (2). David lluita fa anys contra la seva addicció a les drogues, la seva dona sempre ho va acompanyar. La Capella treballa a prop de la família. A la darrera pluja van haver d'abandonar la barraca perquè es va inundar tot ia la tornada els havien robat les poques coses que tenien. Van començar de lloguer però no van poder sostenir i van tornar a la Capella.

FAMÍLIA DE BRUNO I JAQUELINA

La família la componen Bruno (33), Jaquelina (27), Zaira (9), Estan (7), Fiorella (6) i Paloma (5). Van venir a Barrio Esperanza fa quatre anys, quan es van assabentar de la presa dels terrenys. Han passat molt fins a poder tenir la poca cosa que tenen. Sense aigua però sí un pou cec molt precari d'on treuen l'aigua que poden. Carreguen amb el dolor de la mort de la bessona de Coloma.

FAMÍLIA DE JOAN I CAMÍ

La família la componen Juán (26), Camila (24) i Danilo (7). Vivien a casa de la germana i van arribar a Barrio Esperanza fa un any i mig, comprant el terreny on tenen ara la seva barraca, i que encara segueixen pagant. No tenen aigua ni tampoc pou cec. Juan Simón no té feina fixa, fa el que a Argentina es diu "changas", que és treball temporal de paleta o del que surti, sense contracte.

FAMÍLIA DE YANINA

La família la componen Yanina (34), Camil·la (18), Joaquín (16), Karen (14), Juan (12), Nicolle (9), Ian (7) i Agustina (3). Yanina va patir violència de gènere (té grans cremades importants al seu cos), viu sola amb els seus fills i la seva única entrada econòmica és la que fa la seva filla gran, que és ajudant de paleta fent "changas". Els pares no aporten econòmicament.